Mijn eerste rijles ervaring

Rijden met angst

Al een paar jaar was ik te bang om te beginnen met lessen. Ik vond het idee om op de weg te zijn en een echte auto te besturen maar eng. Dus stelde ik mijn eerste rijles een hele tijd uit. Op dit moment ben ik 20 jaar en heb ik dan toch de stap gezet om een rijschool te zoeken. Toen ik deze had gevonden had ik gebeld en de rijles ingepland. Eerlijk ik vond het nog steeds niks, ik vond t een eng en raar idee om te gaan lessen.

Lees ook: DEZE NIEUWE SERIES EN FILMS ZIE JIJ IN MEI OP NETFLIX!

DE DAG VAN DE 1E RIJLES

Uiteindelijk was het zo ver de dag van mijn eerste rijles, 11 juni. Ik was de hele dag aan het wachten tot ik dan eindelijk mocht. Ik was natuurlijk super zenuwachtig en zelfs een beetje bang . Eigenlijk moest ik om 18:30 maar om 15:00 werd ik gebeld of ik al om 16:00 kon. Dus ik zei ja en had toen nog maar een uurtje tot mn rijles.

PAAR MINUTEN VOOR MIJN EERSTE RIJLES

10 min van te voren stond ik buiten te wachten tot hij dan eindelijk aan kwam rijden. Toen hij er was schrok ik en dacht ik ‘ik ga dit echt doen’. Ik was natuurlijk kei zenuwachtig maar het ging allemaal heel rustig. Hij stelde zich voor en reed naar een andere plek. Eenmaal op de plek, legde hij alles uit van stoel goedzetten, koppelen, gas geven tot remmen en schakelen.

EERSTE KEER WEGRIJDEN

Nadat hij dat allemaal voor had gedaan moest ik achter het stuur gaan zitten. Ik dacht nu gaat t echt gebeuren. Dus ik moest de stoel goed zetten en uiteindelijk mocht ik gaan wegrijden. Ik deed de handelingen zoals hij mij uit had gelegd en reed met een kleine snelheid weg. En ik zei en dacht ‘omg ik rijd echt wat raar’. Tijdens het rijden moest ik langzaamaan het gas intrappen en op sommige momenten remmen. Bij het remmen trapte ik hem eerst te snel in maar daarna ging het wel goed.

Op een gegeven moment moest ik gaan afdraaien en terwijl ik dat deed gaf ik per ongeluk gas. Ik denk dat dit kwam door de zenuwen en door alle info die ik ineens had. Daarna moest ik weer afslaan en toen ging t al wat beter. Voor mijn gevoel ging het wegrijden en stoppen best wel goed.

Maar t allerbelangrijkste was dat ik het helemaal niet meer zo eng vond. Natuurlijk had ik nog wel zenuwen maar wel minder. Dus mocht jij binnenkort je eerste rijles hebben en net zo bang en zenuwachtig zijn, als ik was. Dan wil ik je meegeven dat ook jij dit kan! Gewoon rustig blijven goed luisteren als je iets niet weet gewoon vragen. Dan komt t echt wel goed you got this!

Lees ook: MET DEZE LEERTIPS HAAL JIJ VOOR ELKE TOETS EEN VOLDOENDE

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie