Gemakkelijk kip kerrie recept

Gemakkelijk kip kerrie recept

Ben jij gek op kip kerrie? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want vandaag deel ik mijn eigen kip kerrie recept met jullie. Dit gerecht maak je gemakkelijk en snel zelf en is ook nog is hartstikke gezond. Je kunt er namelijk zoveel groente in doen als jij wilt.

Geen fan van kip kerrie? Lees dan hier het heerlijke kung po kai recept.

Heerlijke kip kerrie wok

Benodigdheden Kip kerrie

Voor dit kip kerrie recept heb je een wok en een rijstpan nodig. Eventueel kan je ook een knoflookpers gebruiken maar een rasp is ook een mogelijkheid. Voor het recept zelf heb je verschillende groente nodig zoals 2 paprika’s, 1 courgette, 1 wortel, 1 stukje gember, 1 ui, citroengras en een paar teentjes knoflook. Daarnaast hoort er in kip kerrie ook een appel voor de frisse smaak. Daarnaast heb je 500 gram kipfilet nodig en 400 gram rijst. Mocht je vegetarisch zijn kan je de kipfilet ook altijd weglaten en puur het gerecht maken met de groente.

Dit recept is voor gemiddeld 5 volwassen personen te maken dus mocht je met minder zijn is het ook handig als je het in kleine bakjes doet en in de diepvries zet. Wanneer je dan geen tijd hebt om te koken kun je alsnog genieten van heerlijke kip kerrie. Het is wel handig deze dan ruim van te voren uit te halen zodat je hem gemakkelijk kunt opwarmen.

Heb jij nou nog geen bakjes voor in de diepvries? Hier bestel je gemakkelijke bakjes waar je de rijst zelfs apart kunt houden van de rest.

Kip kerrie

Heerlijk zelfgemaakte kip kerrie
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Porties 5 Personen

Equipment

  • Wok
  • Knoflookpers/rasp
  • Rijstkoker/kookpan voor rijst

Ingrediënten
  

  • 500 gram kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 appel
  • 1 wortel
  • 1 gele paprika & rode paprika
  • 1 citroengras
  • 1 stuk gember
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram rijst

Instructies
 

  • Snijd de groente in kleine blokjes
  • Bak de wortel los 2 minuten
  • Voeg de ui, paprika's, citroengras, gember en knoflook toe en bak 2 minuten
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de rijst toe
  • Doe de kerriepoeder en de courgette hierbij en bak 1 minuut
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook
  • Daarna voeg je de appel toe en doe je de deksel op de pan en laat 4 min. garen
  • Als laatste gooi je het citroengras weg
  • Wanneer de rijst kookt giet je deze af en laat je de deksel eraf

Ben jij nou toch niet echt van het koken en ga je liever uit eten? In deze blog schrijf ik over het heerlijke wok restaurant Het Wapen Van Rosmalen.

Blijf op de hoogte via mijn sociale media kanalen.

PinShares0

Leave a Reply

Your email address will not be published.