Zo maak jij zelf de lekkerste kung po kai!

Zo maak jij zelf de lekkerste kung po kai!

Het alweer een tijdje geleden sinds ik een recept heb gedeeld maar ik vond dat het wel weer tijd was. Zelf probeer ik ontzettend graag nieuwe gerechten uit en vind het ook heel leuk om ze te koken. Dit Kung Po Kai is een heerlijk chinees wok gerecht waarmee je de chinees gewoon in huis haalt. Daarnaast is het super gemakkelijk te maken en is het ook nog is heel gezond!

Lees ook sweet chili

Pin It:

Voor het Kung Po Kai gerecht heb je nodig:

  • 2 el Lee Kum Kee oestersaus
  • 4 el Lee Kum Kee hoisinsaus
  • 2 el Lee Kum Kee knoflook chili saua
  • 390 gram kipfilet
  • 300 gram witte rijst
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 g. sperziebonen
  • 2 paprika’s
  • 50 g. cashewnoten
  • 1 snufje zout
  • 1 wok

Wanneer je het gerecht maakt voor minder dan 5 /6 personen kan je overal er wat minder van in doen. Het is ook voor 2 personen bijvoorbeeld een prima gerecht om te maken. Daarnaast kan je het overige ook in bakjes doen en dit in de diepvries leggen zodat je het altijd kunt eten!

Kung Po Kai

Heerlijk chinees gerecht met veel groente en kip!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 6 Personen

Equipment

  • Wok pan
  • Rijst pan

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels Lee Kum Kee Oestersaus
  • 4 eetlepels Lee Kum Kee Hoisinsaus
  • 2 eetlepels 2 el Lee Kum Kee knoflook chili saus
  • 350 gram Kipfilet
  • 350 gram Rijst (zilvervlies of witte)
  • 2 el Olie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 stengels Bleekselderij
  • 500 gram Sperziebonen (sugar snaps)
  • 2 hele Paprika's
  • 50 gram Cashewnoten
  • 1 snufje Zout
  • 2 plakken kroepoek

Instructies
 

  • Marineer de kipfilet met de oestersaus zet apart.
  • Snij alle groenten in kleine blokjes.
  • Kook de sperziebonen met zout 6-8 min.
  • Fruit de knoflook 1 min. & bak de kipfilet 3 min bruin.
  • Breng water aan de kook en kook rijst 8 min.
  • Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 3-4 min mee.
  • Giet de rijst af als deze is gekookt.
  • Voeg de hoisinsaus en de chili-knoflooksaus toe verwarm 1-2 min
  • Serveer het op tafel, eet smakelijk!
Trefwoord Wokgerecht

Ik hoop dat je veel aan dit Kung Poi Kai gerecht hebt gehad, en hoor graag als jij het ook hebt geprobeerd. Laat het ook weten als jij zelf een heerlijk gerecht weet of wat een lekkere toevoeging zou zijn bij dit gerecht. Ben je opzoek naar een ander gerecht? Dan kan je ook dit bericht lezen: HEERLIJK KIP WOK GERECHT MET BESENGEH MIX!.

Ik raad bij dit gerecht aan om een wok pan te gebruiken als je deze nog niet hebt kan je hem hier bestellen: Tefal wok pan.

PinDeel1

Leave a Reply

Your email address will not be published.