4 leukste hobbys die je kunt starten in 2024

leukste hobby

In de tijden dat het snel donker is het leuk om nieuwe hobby’s te ontdekken. Daarom deel ik vandaag de 4 leukste hobbys voor 2024. Al deze hobbys doe ik zelf ook. Ze zijn makkelijk te leren en super leuk om te doen. Denk aan haken, puzzelen, lezen en nog veel meer. Dus wil je eens wat anders doen dan netflixxen lees dan gerust verder. 

PIN IT

leukste hobbys

Haken

Heb jij altijd al willen leren haken? Dan is nu de kans! Op Tiktok, Youtube en op internet zijn er zoveel gratis haakpatronen te vinden. Je kunt kiezen om amiguri knuffeltjes te haken. Maar ook beginnen simpele projectes maken zoals een sjaal. Zelf heb ik verschillende dingen gemaakt die ik kon hangen in de auto. Het internet staat vol met leuke haaktips, uitleg videos en leuke patronen. Haken kan een super ontspannende hobby zijn als je het goed oefent. 

Leukste hobbys

Leukste hobbys: Boeken lezen

Nextory

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk nieuwe boeken lezen zonder dat het veel geld kost. Zo kun je boeken lezen of luisteren via Nextory. Ze hebben vaak acties voor 30 of 45 dagen gratis. Er staan hier veel populaire tiktokboeken op. Maar ook heel veel nederlandse boeken. Wanneer jij niet zoveel tijd hebt kun je dus ook een luisterboek luisteren. Dit kan je doen tijdens schoonmaken, opruimen of koken. 

Ereaders zoals een kobo of kindle

Naast Nextory kun je ook lezen op een ereader. Denk aan een Kindle of Kobo. Je hebt hiervoor ook abonnementen maar kunt ook los boeken kopen. Bij Kindle kun je gekochte boeken van amazon toevoegen. Dit gaat automatisch als je op de kindle bent ingelogd met het amazon account waar je de boeken koopt. Benieuwd welke boeken er allemaal zijn voor de kindle? Kijk dan dit linkje. Amazon kindle ebooks

Ook voor de kobo kan dat op deze manier, maar dan via Rakuten. Je kunt bij kobo gaan voor kobo plus of ebooks kopen. Met kobo plus heb je abonnementen vanaf 9,99. Dan kan je boeken die binnen kobo plus vallen downloaden op je ereader of in de kobo app. Boeken die onder kobo plus vallen zijn bijvoorbeeld iron flame, fourth wing, twisted games, heartbones en nog veel meer.

Als je ze los koopt via Bol of Rakuten komen ze net als bij Amazon direct op je kobo app of kobo reader.

Fysieke boeken

Maar je kunt natuurlijk ook de voorkeur hebben voor fysieke leesboeken. Deze kun je kopen in lokale boeken winkeltjes maar ook op Amazon of bol.com. Sommige boeken zijn zo mooi dat ze ook meteen hee leuk kunnen staan in een boekenkast. Dit zie ik op tiktok ook steeds vaker. 

De populairste boeken op dit moment zijn Fourth Wing, Powerless, Check & Mate, Icebreaker en nog veel meer. Deze boeken vind je hier

Benieuwd welke boeken ik heb gelezen? Januari tiktok boeken die ik heb gelezen dit jaar

leukste hobby

Kleuren op nummer

Een andere nieuwe hobby die ik vorig jaar ben gestart is kleuren op nummer. Zo heb ik het kleurboek gekocht op nummer van Disney met Stitch op de voorkant. Deze boeken zijn ontzettend leuk om te kleuren. Je ziet in het begin een aantal kleurplaten door elkaar geprint. Dit betekent dat je niet ziet welke je gaat kleuren tot je het gekleurd hebt. Dit houdt het leuk en magisch. 

Bekijk hier kleurboeken op nummer

Meer lezen over kleuren op nummer lees dan kleuren op nummer voor volwassenen de leukste kleurboeken

Puzzelen

Ben jij niet zo van het lezen dan kan puzzelen ook een hele leuke ontspannende hobby zijn. Je kunt kiezen wat voor puzzel je wilt natuur, gebouwen een mooi landschap noem het maar op. Ook kun je kiezen voor hoeveel stukjes je wilt gaan. Puzzelen heeft een aantal goede voordelen. Het verbetert je geheugen en IQ. Verlaagt je stress niveau en stimuleert jouw visueel ruimtelijke intelligentie. Nog een voordeel is dat je tijdens het puzzelen ook nog is een audio boek kan luisteren. Win-Win

Dit artikel is niet gesponsord maar heeft wel affiliate linkjes, ik krijg dan een klein % maar jou kost het niks extra’s

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie