Zo maak je heerlijke gele curry recept

gele curry pasta

Gele curry pasta is een van mijn favoriete recepten uit de Thaise keuken. Deze rijst kan je maken met een combinatie van verse kruiden en specerijen, zoals kurkuma, koriander, komijn en citroengras. Maar ik maak hem met de al voorverpakte fairtrade gele curry pasta. Het is echt heerlijk om te maken en zowel met of zonder vlees te maken. 

PIN IT

gele curry recept

Oorsprong van Currypasta tikka masala

Gele curry pasta wordt in Thailand nam prik gaeng karee genoemd. Het lijkt een beetje op de normale Indiase curry, maar is toch in iedere keuken heel anders door de verschillende smaakmakers die worden gebruikt. Van de verschillende curry pasta’s is gele curry het mildst. Een echte aanrader als je niet van te pittig houdt. De gele curry heeft een kerrie smaak en wordt vaak gegeten met vis of met kip. Je kunt de curry altijd pittiger maken naar smaak door er bijvoorbeeld pepers toe te voegen.

Gele curry recept

Ingredienten:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 300 gram rijst
  • 1 pakje gele curry
  • 1 pakje kokosmelk

Bereidingswijze:

  • Snijd alle groente in stukjes (paprika apart, ui apart en courgette apart)
  • Bak de kip 3/4 minuten aan
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Voeg de ui en knoflook toe 1 min
  • Voeg de paprika toe 2 min
  • Voeg de courgette 2 min
  • Voeg de kruidenpasta toe samen met de kokosmelk
  • Laat dit nog even staan en serveer

Dit gele curry recept is echt heerlijk om te maken als je van curry pasta’s houd. Het is super makkelijk te maken en je kunt heel veel variëren met groente vlees, vis of vega producten.

Gele curry

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas

Equipment

  • 1 Wokpan

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 300 gram rijst
  • 1 pakje gele curry
  • 1 pakje kokosmelk

Instructies
 

  • Snijd alle groente in stukjes (paprika apart, ui apart en courgette apart)
  • Bak de kip 3/4 minuten aan
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Voeg de ui en knoflook toe 1 min
  • Voeg de paprika toe 2 min
  • Voeg de courgette 2 min
  • Voeg de kruidenpasta toe samen met de kokosmelk
  • Laat dit nog even staan en serveer

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Rating recept