Februari tiktok-boeken die ik heb gelezen dit jaar

tiktok boeken

Ik ben deze maand flink bezig geweest met tiktok-boeken lezen. In de maand februari heb ik 10 boeken gelezen/geluisterd. Zo las ik een romantasy book voor het eerst. Ook las ik een mega leuk mysterie boek en daarnaast veel romance en een thriller. Tijdens leesboeken in de maand februari heb ik een paar 5/6 sterren boeken gehad. Daarbij heb ik weer veel nieuwe auteurs ontdekt zoals, Jennifer Lynn Barnes, Lauren Roberts, Christina Lauren en Ali Hazelwood. Mijn favoriete boek van deze maand was Powerless van Laura Roberts.

In deze blog laat ik weten wat ik van deze boeken vond en waar ze over gaan. 

PIN IT

tiktok-boeken

Tiktok-boeken die ik las in februari

Check & Mate - Ali Hazelwood

Waar gaat het over?
Check & Mate stond al een tijdje op mijn TBR. Het boek gaat over Mallory. Ze is klaar met schaken nadat het haar familie kapot heeft gemaakt 4 jaar geleden. Maar dan heeft ze gezegd dat ze zal spelen in een goede doelen evenement. Tijdens dat evenement moet ze schaken tegen schaak legende Nolan Sawyer. Ze wint dit duel en ging toen ze won gelijk weg. Nolan snapt niet hoe hij heeft kunnen verliezen van een onbekende ‘normale schaker’ en gaat dus bij haar langs. Uiteindelijk krijgt ze de kans om te schaken voor aardig wat geld, maar dit wil wel geheimhouden voor haar zusjes en moeder. 

Wat vond ik ervan?
Dit verhaal was ontzettend leuk om te lezen. Ook mijn 1e Ali Hazelwood boek. Het was een schattig verhaal tussen Nolan en Mallory. Maar er zaten ook reallife problemen in. Zoals Mallory die werkt om het huishouden te laten draaien. Ik vond het een leuke romance en zal hem daarom zeker aanraden. 

Genre: Roman / Young Adult
Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️,5

Legendary - Stephanie Garber

Waar gaat het over?
Toen ging ik verder in de Caraval series met het 2de boek Legendary. In dit boek volgen we het zusje van Scarlett. Donatella Dragna is eindelijk van haar vader verlost en heeft haar zus gered. Maar Tella is nog niet vrij ze heeft een deal gesloten met een mysterieuze man. Ze heeft een deal gesloten dat ze Meester Legende zijn echte naam moet geven. De enige manier om die naam te ontdekken is door Caraval te winnen. 

Wat vond ik ervan?
Ik vond het een onwijs spannend een goed verhaal. Het verhaal van Tella was nog zenuwslopender dan het verhaal van Scarlett. Tella neemt meer risico’s en is niet gauw bang. Haar romance momenten met Danta en Jacks waren ook zo leuk. Ik zat het hele boek echt op het puntje van mijn stoel, en wilde gewoon doorblijven lezen. Je word echt in die magische wereld van Tella en Scarlet gezogen en is daarom nog beter dan Caraval. 

Genre: Fantasy / Young Adult
Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

The Inheritance Games - Jennifer Lynn Barnes

Waar gaat het over?
Het verhaal The Inheritance Games gaat over Avery. Ze kan met haar halfzus nog net overleven op het geld. Op een dag krijgt Avery te horen dat ze in het testament staat van Tobias Hawthorne. Maar ze kent hem helemaal niet en niemand weet dus waarom uitgerekend Avery erin staat. Om te horen wat haar is nagelaten moet ze samen met haar zus mee naar het huis van de Hawthornes. Hier wonen ook 4 kleinzoons die er allemaal niets van snappen waarom Avery iets is nagelaten.

Wat vond ik ervan?
Het was een geweldig boek. Ik was van begin tot einde helemaal meegezogen in heet verhaal. Echt zo’n verhaal waar je wil blijven doorlezen, omdat je gewoon moet weten waarom die dingen gebeurd zijn. Het mysterie zit echt heel goed in elkaar en er zit ook af en toe wat romance in. Het boek eindigt met een mega spannende cliffhanger voor het volgende boek. Aan het begin zat ik met vragen, maar na het einde zat ik eigenlijk met nog meer vragen. 

Genre: Mysterie – Young Adult
Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

The Soulmate Equation

Waar gaat het over?
The Soulmate Equation is het 1e deel in de serie van DNADuo. Het gaat over single mom Jess Davis. Ze is mega goed met cijfers en statistieken maar ze wil voor een goud terug de dating wereld in. Tot haar beste vriendin Fizzy (Felicity) komt met GeneticAlly een bedrijf dat matches maakt op basis van DNA. Ze had het maar voor de grap opgestuurd maar kreeg toen een 98% score met een andere deelnemer. Die deelnemer bleek de oprichter van het bedrijf Dr River Pena te zijn. Ze kende hem al maar vond hem eigenwijs, bot en niet aardig. Uiteindelijk hebben ze het voorstel dat ze betaald kan krijgen om hem te leren kennen. 

Wat vond ik ervan?
Ik vond het een leuk verhaal met echt volwassen problemen. De opbouw van de haat naar liefde was ontzettend leuk en vermakelijk. Ook de momenten met haar dochter en haar beste vriendin voegde veel toe aan het boek. Het was een leuk simpel verhaal. Wat gewoon lekker weglas. 

Genre: Romance
Rating: ⭐️⭐️⭐️,25

The Score - Elle Kennedy

Waar gaat het over?
The score is deel 3 en een van de tiktok-boeken uit de Off-Campus series. Het verhaal volgt Dean Di Laurentis. De hockeyer die altijd alles krijgt wat hij wilt. Maar hij was nog nooit een meisje tegengekomen die zijn charmes kan weerstaan. Allie Hayes gaat bijna afstuderen en heeft nog geen idee wat ze erna gaat doen. Ze heeft het net uitgemaakt met haar vriend. Ze besluit dat ze niet thuis wilt blijven en belt haar beste vriendin Hannah op. Die samen is met een van de hockeyers die samen woont met Dean. Ze mag uiteindelijk in het huis van Dean en de andere jongens blijven. Maar dan komt ze eraan en drinkt ze veel waardoor ze in een one night stand terecht komt met Dean. Een ding is zeker ze wilt het niet nog een keer. 

Wat vond ik ervan?
Ik vond het een heel vermakelijk maar vooral ook grappig verhaal. Dean en Ally waren niet alleen schattig, maar ook nog is heel grappig. Ik heb veel momenten hardop gelachen. De momenten met zijn vrienden zijn ook altijd mega leuk. Zeker een aanrader in deze reeks. 

The Score is het 3de deel in de off campus series.

Genre: Romans (sport) – Dual POV
Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Misfit - Elle Kennedy

Waar gaat het over?
Misfit is het 1e deel in de Prep series. RJ zijn moeder vertelt dat ze in een keer gaat trouwen met een rijke man. Maar dat is niet alles RJ moet ook nog eens met zijn stiefbroer Fenn naar een kostschool Sandover Prep. De andere jongens op de school zijn allemaal bijzondere types. RJ wil niet op de Sandover Prep blijven dus neemt hij ook van iedereen afstand en blijft hij opzichzelf. Maar dan ontmoet hij Sloane daar is hij toch meteen in geïnteresseerd. Haar sarcasme trekt hem gelijk aan, Sloane is echter de dochter van de directeur dus verboden terrein. 

Wat vond ik ervan?
Als het 1e boek wat ik van Elle Kennedy las buiten Off Campus was ik nog wat sceptisch. Maar het las zo lekker weg en was mega fijn geschreven. Ook de opbouw tussen Sloane en RJ was heel leuk en schattig. Er zitten ook veel momenten in tussen de jongen op de Prep school die niet altijd even rooskleurig is. Al bij al gebeurt er toch veel in dit boek en is ook zeker leuk te lezen. 

Genre: Romans 
Rating: ⭐️⭐️⭐️,5

Powerless - Lauren Roberts

Waar gaat het over?
Powerless is een romantasy boek. Het is mega populair onder de tiktok-boeken. Het gaat over het koninkrijk van Ilya. Hier horen alleen extraordinary’s en geen ordinary’s. Elites hebben verschillende krachten gekregen door de plague. Ordinary’s hebben geen krachten en zijn eigenlijk verbannen uit het rijk. Het verhaal volgt Paedyn ze is een ordinary en verstopt zich al jaren. Ze woont op de straat met haar beste vriendin en overleeft door geld te stelen op de markten. Op een dag helpt ze de prins van Ilya. Hierdoor mag ze mee doen aan de purging, Een competitie die je zou kunnen vergelijken met the hunger games. Maar iedereen in de purging heeft speciale krachten en Paedyn moet zien te overleven zonder dat iemand erachter komt dat ze een ordinary is. 

Wat vond ik ervan?
Dit verhaal was mijn eerste zes sterren boek van dit jaar. Ik vond dat het verhaal zo goed in elkaar zat. Het begin ging wat trager. Maar na een tijdje zat ik er helemaal in. Het is een echte pageturner waarmee je helemaal in de wereld word meegenomen. Een super leuk verhaal met liefde, vriendschap, verraad, spanning en zoveel meer. Ik kan niet wachten tot het 2de deel Reckless uitkomt.

Genre: Romantasy
Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

The Goal - Elle Kennedy

Waar gaat het over?
In het 4de boek van de tiktok-boeken off campus series volgen we Sabrina en Tucker. Tucker is een van de vrienden uit de vriendengroep van Garret en Dean. Sabrina heeft haar hele toekomst al uitgeplant, ze wil afstuderen en dan naar de rechten school toe. Maar dan ontmoet ze Tucker, ze heeft daar geen tijd voor maar dan geeft ze toch toe voor een nacht. Maar na die nacht veranderd alles tussen de 2. 

Wat vond ik ervan?
Ik vond het een leuk boek waar je echt met meer volwassener problemen. Zo woont Sabrina met haar oma en stiefvader (die een ramp is) en voor hun zorgt. Daardoor heeft ze ook weinig tijd voor Tucker. Maar de momenten tussen die twee zijn onwijs leuk en schattig. Je ziet wel minder van de vriendengroep zelf maar toch een leuk verhaal om te lezen. 

The goal is het 4de boek in de off campus series

Genre: Romans (sport) – Dual POV
Rating: ⭐️⭐️⭐️,5

The Housemaid - Freida McFadden

Waar gaat het over?
Dit is het 1e boek van The Housemaid serie van Freida McFadden. Het gaat over Millie, Millie woonde in haar auto nadat ze was ontslagen bij haar werk omdat ze in de gevangenis heeft gezeten. Nu heeft ze de kans om schoonmaker en hulp te worden bij Nina en Andrew Winchester. Hier mag ze dan ook gaan inwonen. Maar wanneer ze er begint moet ze wonen op het kleine zolderkamertje. Nina en haar dochter zijn een ramp tegen Millie, maar gelukkig is Andrew wel aardig tegen haar. Maar hoe verder je in het boek komt hoe meer er duidelijk word en plottwists aan het licht komen. 

Wat vond ik ervan?
Ik had al veel van Freida McFadden boeken gehoord en was daarom mega benieuwd, Dit was mijn 1e Freida boek wat ik las en ik vond het geweldig. Het boek is zo spannend zo goed opgebouwd en bleef van begin tot eind spannend. De plottwist in het boek zorgde ervoor dat ik helemaal in het verhaal bleef.  

Genre: Thriller
Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️,5

Wildfire

Waar gaat het over?

Wildfire gaat over 2 studenten Russ en Aurora. Ze zitten allebei aan het einde van hun studiejaar en hebben op een feestje een leuke nacht samen. Aurora helpt altijd op een zomerkamp en dat doet ze dit jaar weer. Maar Russ heeft ook werk op dat zomerkamp. Dus wanneer ze daar aankomen zien ze elkaar weer. Het kamp heeft een regel dat personeel niet iets met elkaar mag beginnen. Maar ze hebben al snel een aantrekking naar elkaar toe. 

Wat vond ik ervan?
Ik vond het verhaal heel leuk en schattig. Het is een leuke setting op het zomerkamp wat het een heerlijk zomers boek maakt om te lezen. De andere vrijwilligers op het kamp zijn ook een leuke toevoeging. Verder zijn er nog leuke honden die af en toe in het verhaal komen en de kinderen zijn ook super leuk hier. 

Genre: Romans – Dual POV
Rating: ⭐️⭐️⭐️,5

The Hating Game

Waar gaat het over?
The Hating Game gaat over Lucy en Joshua. Door een fusie van de bedrijven waar ze voor werken worden ze gedwongen met elkaar te werken. Ze zijn allebei assistenten van de CEO’s en zitten dus ook in dezelfde ruimte. Maar ze kunnen elkaar totaal niet uitstaan. Ze jagen elkaar ook continu op stang. Dit word dan ook nog erger wanneer er een gestreden kan worden voor een promotie. 

Wat vond ik ervan?

Ik had eerst de film gezien van dit boek maar vond het verhaal uit het boek net zo leuk. De opbouw was super goed gedaan. Je ziet veel achtergrond informatie en de momenten tussen Joshua en Lucy zijn soms gewoon hilarisch. Zeker een leuk verhaal om te lezen.

Genre: Thriller
Rating: ⭐️⭐️⭐️

Hoe heb ik deze tiktok-boeken gelezen?

Nextory

Ik lees mijn booktok boeken altijd via Nextory. Dit is een app op je telefoon waar je een abonnement kunt afsluiten. Je kunt het ook een maand gratis proberen. Er staan ontzettend veel boeken op, zowel Nederlands als Engels. Bekijk hier Nextory voor 30 dagen gratis. 

Gratis download: Reading trackers 2024

Om mijn tiktok-boeken bij te houden heb ik leuke reading trackers gemaakt voor iedere maand in 2024. Je kunt er 12 boeken in kwijt. 

*deze post is niet gesponsord er zitten wel affiliate linkjes in. Kost je niks extra’s ik krijg hier alleen een klein % van. 

tiktok boeken

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie