5x tips duurzamer leven

Duurzaamheid tips

In mijn laatste bericht vertelde ik jullie over de nieuwste films en series van Netflix. Mocht je die gemist hebben kun je hem hier alsnog lezen. Nu zie ik vaak dat mensen wel duurzamer willen leven maar simpel weg niet weten hoe ze dit doen. Ik herken mezelf hier namelijk ook in, ik vind de natuur belangrijk maar weet soms niet goed wat ik eraan kan doen. Maar na wat onderzoek zijn er kleine veranderingen die een grote impact kunnen hebben op de natuur. Wil jij duurzamer leven? Lees dan gerust verder.

PIN IT

DUURZAME RIETJES

Het eerste waarmee je heel makkelijk duurzamer kan zijn, is het gebruiken van duurzame rietjes i.p.v. al die plastice. Duurzame rietjes van roestvrij staal of bamboe maken al een groot verschil en zijn gemakkelijk schoon te maken. In samenwerking met Duurzame-Rietjes.nl, schrijf ik deze blog omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat iedereen zich hier bewust van wordt. Zelf gebruik dan ook de prachtige RVS rietjes van Duurzame Rietjes.. Al de plastic rietjes die ik had heb ik hiermee vervangen. Het fijne aan deze rietjes is dat je ze in de vaatwasser kan zetten, waardoor ze makkelijk herbruikbaar zijn. Je hebt verschillende kleuren zo is er een gouden zwarte zilveren en een parelmoer kleur. Je kunt kiezen uit gebogen en rechte rietjes zo kun je zo voor elke gelegenheid gebruiken.

Bestel jouw eigen rietjes hier

RECYCLE OUDE SPULLEN OF KLEDING

Een tijd geleden had ik een bericht geschreven over het verkopen op United Wardrobe. Door hier je kleding op te verkopen zorg je dat je kleding een tweede leven krijgt en je het niet weggegooid. Daarnaast maak je hier andere dolblij mee en verdien je ook nog wat geld. Win win toch? Mocht je niet weten hoe dit werkt dan kan je mijn blog hier teruglezen. Als je dit nou niet wilt doen, kan je ook jouw kleding inleveren bij de H&M, in ruil voor kortingsbonnen van hun winkel. Of je verkoopt je kleding op een lokale markt bij jouw in de buurt.

Naast kleding kan je ook anders spullen recyclen door het te verkopen op marktplaats. Denk hierbij aan oude meubels, kinderspullen of spullen op je zolder waar je nooit meer iets mee zult doen. Je kunt ook is bij de kringloop kijken voor spullen die je zelf nodig hebt. Ook hiermee ben je een beetje meer duurzamer bezig!