5x tips duurzamer leven

Duurzaamheid tips

In mijn laatste bericht vertelde ik jullie over de nieuwste films en series van Netflix. Mocht je die gemist hebben kun je hem hier alsnog lezen. Nu zie ik vaak dat mensen wel duurzamer willen leven maar simpel weg niet weten hoe ze dit doen. Ik herken mezelf hier namelijk ook in, ik vind de natuur belangrijk maar weet soms niet goed wat ik eraan kan doen. Maar na wat onderzoek zijn er kleine veranderingen die een grote impact kunnen hebben op de natuur. Wil jij duurzamer leven? Lees dan gerust verder.

PIN IT

DUURZAME RIETJES

Het eerste waarmee je heel makkelijk duurzamer kan zijn, is het gebruiken van duurzame rietjes i.p.v. al die plastice. Duurzame rietjes van roestvrij staal of bamboe maken al een groot verschil en zijn gemakkelijk schoon te maken. In samenwerking met Duurzame-Rietjes.nl, schrijf ik deze blog omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat iedereen zich hier bewust van wordt. Zelf gebruik dan ook de prachtige RVS rietjes van Duurzame Rietjes.. Al de plastic rietjes die ik had heb ik hiermee vervangen. Het fijne aan deze rietjes is dat je ze in de vaatwasser kan zetten, waardoor ze makkelijk herbruikbaar zijn. Je hebt verschillende kleuren zo is er een gouden zwarte zilveren en een parelmoer kleur. Je kunt kiezen uit gebogen en rechte rietjes zo kun je zo voor elke gelegenheid gebruiken.

Bestel jouw eigen rietjes hier

RECYCLE OUDE SPULLEN OF KLEDING

Een tijd geleden had ik een bericht geschreven over het verkopen op United Wardrobe. Door hier je kleding op te verkopen zorg je dat je kleding een tweede leven krijgt en je het niet weggegooid. Daarnaast maak je hier andere dolblij mee en verdien je ook nog wat geld. Win win toch? Mocht je niet weten hoe dit werkt dan kan je mijn blog hier teruglezen. Als je dit nou niet wilt doen, kan je ook jouw kleding inleveren bij de H&M, in ruil voor kortingsbonnen van hun winkel. Of je verkoopt je kleding op een lokale markt bij jouw in de buurt.

Naast kleding kan je ook anders spullen recyclen door het te verkopen op marktplaats. Denk hierbij aan oude meubels, kinderspullen of spullen op je zolder waar je nooit meer iets mee zult doen. Je kunt ook is bij de kringloop kijken voor spullen die je zelf nodig hebt. Ook hiermee ben je een beetje meer duurzamer bezig!

ZET APPARATUUR UIT

Ja ik weet het dit is een heel voor de hand liggende tip, maar toch een belangrijke. Wanneer jij jouw apparaten echt helemaal uit zet bespaar je veel energie. Minder energie zorgt ervoor dat er ook minder hoeft worden geproduceerd waardoor je meteen beter bezig bent. En je bespaard echt een hoop op je energie kosten, simpel en geld besparend! Ook een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat warmte of koelte beter blijft hangen waardoor de kachel minder hard hoeft te werken. Een tip is ook om niks op sluimerstand te laten staan ook hierdoor komt er een hoop energie bij en verbruik je meer dan nodig is.

KIES VOOR DUURZAME PRODUCTEN

Wanneer je bij de Starbucks je eigen beker meeneemt krijg je hier korting op je drankje. En dit is niet de enige koffietent die dit aanbiedt. Dus zorg dat je een leuke reusable cup koopt en deze altijd bij je hebt. Zo ben je beter voor het milieu en krijg je nog is korting op je drankje. Daarnaast kun je letten bij het kopen van eten op de beter leven keurmerken. Koop simpel gezegd geen plastic flesjes water maar gebruik gewoon water uit je eigen kraan. Bij veel supermarkten kun je ook kiezen voor papieren broodzakken ipv. plastic, en kan herbruikbare zakjes kopen voor jouw groente en fruit.

Duurzaamheid tips

DUURZAMER LEVEN: RECYCLING IS KEY!

Wanneer je oude spullen hebt, gooi deze dan niet zo in de afvalcontainer maar breng ze naar recycle punten toe. Batterijen zijn hier een goed voorbeeld van je kunt deze gemakkelijk inleveren bij punten waar je ze vaak ook koopt! Oude apparaten kun je vaak inleveren bij winkels als de BCC. Je kunt ook vaak oude telefoons inruilen bij de winkels waar je ze kocht en ontvangt dan ook een leuke korting op een nieuwe! Deze apparaten bevatten genoeg onderdelen die gewoon nog gebruikt kunnen worden. Wat je ook kunt doen is gebruikte telefoons aanschaffen i.p.v. nieuwe kopen. Je kunt dit vaak vinden bij elektronica winkels, je betaald dan minder en krijgt vaak net zo’n goede telefoon terug.

VERSPIL GEEN ETEN

Wanneer je uiteten gaat kan het zijn dat je eten overhoudt maar hoe zonde is het als ze dit weggooien. Je kunt vaak gewoon vragen of ze het voor je willen inpakken. Zo kan jij er nog een dag van eten en wordt er niks verspild. Daarnaast heb je de app Too Good To Go, hierin kunnen supermarkten, restaurants, bakkerijen en hotels zich aansluiten. Ze geven dan aan wanneer er producten over zijn zodat jij deze kan kopen. Hiermee zorg je ervoor dat eten niet steeds weg wordt gegooid en bespaar je veel natuur en dieren.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om duurzamer te leven. Maar dit waren de tips die ik voor jullie heb gevonden. Let jij al op duurzamere keuzes?

*samenwerking met Duurzame-Rietjes.nl

Haal deze schattige herbruikbare beker in verschillende kleuren bij Bol.com

 

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Janine Mulder

  Goede tips! Mijn huis is nu momenteel totaal niet zuinig. Het tocht aan alle kanten dus om het een beetje warm te krijgen is een hele klus, maar in april krijg ik een nieuw huis die energieneutraal is met zonnepanelen en warmtepomp. ik probeer zo min mogelijk eten weg te gooien, als ik wat over heb dan gooi ik het in de vriezer om dan na een week kliekjesdag te hebben

 2. stefanie

  Hier moet ik toch ook wel iets meer mee doen. We zijn wel heel erg van het afval scheiden, maar eigenlijk gebruiken we nog heel veel plastic

 3. Kim

  Die rietjes zijn echt heel handig. Wij hebben nu vooral papieren rietjes, maar worden snel nattig zeg maar. Ik heb alleen geen vaatwasser dus vraag me af of het wel goed schoon te maken is.

  1. lisabouw

   Je krijgt er ook een borsteltje bij waarmee je ze schoon kunt maken!

Geef een reactie