5 beste zelfontwikkeling boeken die je gelezen wilt hebben

boeken voor zelfontwikkeling

Wanneer je aan jezelf wilt werken zijn zelfontwikkeling boeken een super goed begin. Je hebt super veel verschillende goede boeken waar je leert jezelf te leren kennen en hoe je met bepaalde dingen kan omgaan. Het kan je kijk op de wereld veranderen in positieve zin. Ook kan het zorgen dat jij een positieve mindset krijgt en meer zelfvertrouwen ontwikkelt. In deze blog deel ik 5 boeken voor zelfontwikkeling die jouw een handje kunnen helpen. 

PIN IT

zelfontwikkeling boeken

The alchemist - Paula Coelho

The alchemist is een populair modern klassiek zelfontwikkeling boek. Het gaat over Santiago een Andalusische herdersjongen. Hij verlangt ernaar om opzoek te gaan naar een wereldse schat. Dit zal hem naar rijkdommen leiden die heel anders zijn dan hij zich had voor kunnen stellen. Deze reis leert je over de belangrijke wijsheid van het luisteren naar je hart, het herkennen van kansen en het leren lezen van voortekenen op je pad. Maar ook gaat het erover dat je je dromen blijft volgen.

Het is dus een heel leerzaamboek op allemaal aspecten van je leven. Zeker een aanrader voor je leeslijst. 

The mountain is you

The mountain is you is een van de pooulaire zelfontwikkeling boeken. Dit boek gaat vooral over zelfsabotage. Waarom je dingen doet, wanneer je het doet en hoe je ermee kan stoppen. Vaak verzet je je tegen pogingen om jezelf te veranderen zolang totdat het zinloos kan voelen. Het boek leert je om beter om te gaan met zelf sabotage. Je leert om het te herkennen en patronen te doorbreken.

Zeker een ontzettend goed boek om jezelf te begrijpen. 

101 essays to change the way you think

Het boek van Brianna Wiest is opgebouwd uit 101 essays. Deze kunnen je veel leren over jezelf, over het leven en de manier hoe je naar dingen kijkt.  Het gaat ook over veel verschillende onderwerpen. Vriendschappen, liefde, social skills, verlies en nog veel meer. Al deze korte essays kunnen je kijk op de wereld zeker veranderen. 

Zelf heb ik het boek geluisterd, het luisterde makkelijk weg en was heel informatief. 

Atomic Habits

Het zelfontwikkelings boek Atomic Habits is van James Clear. Het gaat over manieren hoe jij goede gewoontes kunt vormen en slechte kunt doorbreken. Vind je het moeilijk om gewoonte te doorbreken dan is dit boek echt geschreven voor jou. Je slechte gewoontes herhalen zichzelf steeds weer ipv dat je ze aanpast. Je gaat leren hoe jij gewoontes zo aanpast dat je de oude doorbreekt en verder gaat met de goede nieuwe gewoontes. Het boek geeft tools en manieren die je nodig hebt om die transformatie aan te gaan en die vooruitgang te boeken. 

Miracle Morning

Het zelfhulp boek Miracle Morning is geschreven door Hal Elrod. Dit gaat over een ochtendroutine die hij heeft gevonden die ervoor zorgt dat jij mega productief gaat zijn. Hij neemt je echt mee in de stappen die hij in de ochtend zet om zijn dag goed te beginnen. Deze kun jij overnemen en op jouw manier in jouw ochtendroutine brengen om te kijken of het ook voor jou werkt. 

Zelfontwikkeling boeken

Verder zijn er nog veel meer zelfontwikkeling boeken die je echt wilt lezen. Een zelf ontwikkeling boek kan je enorm helpen om jezelf te begrijpen, om positiever te zijn, anders te denken en nog veel meer. Andere boeken die ook populair zijn: The Courage To Be Disliked, Alonement, Closer To Love en Women Don’t Owe You Pretty.

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie