Ben jij gek op kip kerrie? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want vandaag deel ik mijn eigen kip kerrie recept met jullie. Dit gerecht maak je gemakkelijk en snel zelf en is ook nog is hartstikke gezond. Je kunt er namelijk zoveel groente in doen als jij wilt.
Geen fan van kip kerrie? Lees dan hier het heerlijke kung po kai recept.
PIN IT
BENODIGDHEDEN KIP KERRIE
Voor dit kip kerrie recept heb je een wok en een rijstpan nodig. Eventueel kan je ook een knoflookpers gebruiken maar een rasp is ook een mogelijkheid.
Voor het recept zelf heb je verschillende groente nodig zoals 2 paprika’s, 1 courgette, 1 wortel, 1 stukje gember, 1 ui, citroengras en een paar teentjes knoflook.
Daarnaast hoort er in kip kerrie ook een appel voor de frisse smaak. Je kunt 300 gram kipfilet gebruiken en 350 gram rijst.
Mocht je vegetarisch zijn kan je de kipfilet ook altijd weglaten en puur het gerecht maken met de groente of je gebruikt tofu of iets anders vegetarisch.
Dit recept is voor gemiddeld 5 volwassen personen te maken dus mocht je met minder zijn is het ook handig als je het in kleine bakjes doet en in de diepvries zet.
Wanneer je dan geen tijd hebt om te koken kun je alsnog genieten van heerlijke kip kerrie.
Heb jij nou nog geen bakjes voor in de diepvries? Hier bestel je gemakkelijke bakjes waar je de rijst zelfs apart kunt houden van de rest.
Opzoek naar meer recepten bekijk dan Zo maak jij zelf de lekkerste kung po kai!
Kip kerrie
Equipment
- Wok
- Knoflookpers/rasp
- Rijstkoker/kookpan voor rijst
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 appel
- 1 wortel
- 1 gele paprika & rode paprika
- 1 citroengras
- 1 stuk gember
- 1 groenten bouillon blokje
- 2 eetlepels olie
- 400 gram rijst
Instructies
- Snijd de groente in kleine blokjes
- Bak de wortel los 2 minuten
- Voeg de ui, paprika's, citroengras, gember en knoflook toe en bak 2 minuten
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de rijst toe
- Doe de kerriepoeder en de courgette hierbij en bak 1 minuut
- Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook
- Daarna voeg je de appel toe en doe je de deksel op de pan en laat 4 min. garen
- Als laatste gooi je het citroengras weg
- Wanneer de rijst kookt giet je deze af en laat je de deksel eraf