4 booktok boeken die ik heb gelezen in 2023

tiktok boeken

In 2023 heb ik het gelezen weer herontdekt. Ik kreeg 3 maanden gratis Storytel en las hiermee mijn eerste boek. Binnen booktok boeken werd er veel gepraat over Colleen Hoover’s It Ends With Us. Dat was dan ook het eerste boek dat ik las, ik vond het verhaal heel goed dus ging ook It Start With Us lezen. Daarna las ik Verity en ook Things We Never Got Over van Lucy Score. Ik vond deze boeken allemaal zo leuk dat ik als doel heb gemaakt om in 2024 minimaal 30 boeken te lezen. Met lezen 

PIN IT

young adults boeken nederlands

Booktok boeken, wat is het?

Binnen de app Tiktok is een enorme community ontstaan van mensen die allemaal boeken lezen. Veel booktok boeken worden gereviewd en over gepraat. Zo zijn Colleen Hoovers, Lucy Score en nog veel meer auteurs hun boeken nog populairder geworden. Tiktok-boeken zijn boeken die heel veel worden besproken in TikTok-video’s door verschillende creators. Door deze video’s ben ik zelf ook heel nieuwsgierig geworden en meer boeken gaan lezen. 

It ends with us - Colleen Hoover

Dit was het eerste tiktok boek wat ik las in 2023. Het gaat over Lily, ze wordt verliefd op een knappe neurochirurg Ryle. Hij is heel gevoelig maar ook koppig en een beetje arrogant maar wel echt dol op Lily. Lily heeft een moeilijke jeugd gehad waar haar jeugliefde Atlas veel bij heeft geholpen. Atlas komt plots weer terug in haar leven, wat Ryle als bedreiging ziet. 

Er gebeurt een hele hoop in het boek: ze wordt vrienden met Ryles zus. Begint haar eigen zaak en heeft een mooi liefdesleven met Ryle. Maar wanneer Ryle meer te weten komt over Atlas loopt het toch anders dan Lily had gehoopt.. Ze wil geen herhalingen van haar jeugd, dus staat ze in een moeilijke tweesprong. 

Ik werd van begin tot eind mee getrokken in het verhaal van Lily, soms was het leuk, soms was het ook heel verdrietig en soms wist je gewoon niet wat je moest denken. Er zit liefde, spanning maar ook plot twists in het boek. 

Ik zou het zeker aanraden het een keer te lezen en geef het daarom ook ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren van de 5

Haal het boek it ends with us op bol.com  

tiktok-boeken

It starts with us - Colleen Hoover

Dan heb je het vervolg op It ends with us, het boek it start with us. !!**Wanneer je It ends with us nog niet hebt gelezen kan dit als een spoiler gezien worden.**!!

In It ends with us zien we dat Lily samen met haar inmiddels ex man het co ouderschap heeft. Maar op een dag komt ze haar jeugdliefde van vroeger weer tegen Atlas. Na elkaar 2 jaar niet te hebben gezien vraagt Atlas haar op een date en zegt ze ja. Maar door alles wat er gebeurd is blijft ryle ook een deel van haar leven en die haat Atlas. Je ziet in het boek iedere keer het deel van Atlas en van Lily. 

Ik kwam ook door dit boek heel makkelijk. De verschillende perspectieven van Lily en Atlas vond ik heel verfrissend om te lezen. Het boek laat je meer over Atlas leren en laat je ook meer zien hoe Lily en Atlas verder gaan. 

Het boek is ook zeker een aanrader als je de andere ook hebt gelezen 

Daarom geef ik het ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren van de 5  

Haal het boek it start with us op bol.com

booktok boeken

Verity - Colleen Hoover

Dan heb je het boek Verity. Weer een tikboek boek dat mega goed was. Dit boek had me echt van begin tot eind om het randje van mijn stoel. Ik bleef maar lezen en kon bijna niet stoppen, zo spannend was het. Ik wilde steeds meer weten waarom dingen gebeurde in het boek en wat erna zou komen. 

Het boek gaat over Lowen, een beginnende schrijfster die het financieel zwaar heeft. Dan komt ze Jeremy tegen die haar een baan geeft waar ze geen nee tegen kan zeggen. Zijn vrouw heeft een ongeluk gehad en ligt sindsdien in een Coma. Verity, zijn vrouw is ook schrijfster en jeremy heeft haar gevraagd haar boeken serie af te schrijven. 

Om dat goed te kunnen voorbereiden heeft Jeremy haar gevraagd om in huis te wonen om goed door alle vorige boeken te gaan. Terwijl Lowen dat doet, leest ze veel over de boekenreeks en gaat ze aan het schrijven. Maar naast het voorbereiden wordt ze ook verliefd op jeremy en doen ze dingen die ze eigenlijk beter niet kunnen doen gezien hij nog een vrouw heeft. 

Maar daarnaast ziet Lowen veel gekke dingen gebeuren die niet te verklaren zijn. Ze begint te twijfelen of Verity wel echt in een coma ligt. Hoe dat verder gaat moet je echt lezen, je wordt echt meegetrokken in dit verhaal. 

Dit boek verdient echt de volle ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5 sterren.

Haal het boek Verity op bol.com

tiktok boek

Things we never got over - Lucy Score

Een ander populair leesboek dat ik heb gelezen is Things we never got over van Lucy Score. Dit was ook het eerste boek dat niet van Colleen Hoover was dat ik las. And I loved it, het was een mooi verhaal met goede plottwist en de nodige romances. 

In het verhaal volg je Naomi , die van haar eigen bruiloft is weggerend. Ze was naar Knockemount gegaan omdat haar zus in de problemen zat. Maar haar vervelende zus was helemaal niet veranderd. Nadat ze Naomi’s auto en geld had bestolen ging ze en liet ze haar dochter achter. Dit is Naomi’s nichtje waar ze niet eens van af wist. 

Nu heeft Naomi ineens een kind, geen geld, geen auto en ook geen baan. 

Dan komt ze de knorrige man Knox tegen. Knox helpt haar aan een baan en een plaats om te verblijven. Knox broer helpt haar, om de zus te vinden die haar beroofd heeft. Maar dat is ook alles, Knox wil absoluut geen vrouwen of drama in zijn leven. Maar daar blijft het niet bij, er gebeurt veel in het boek, spanning, romances en vriendschap. 

Ik geef dit boek ook volledige 5 sterren omdat ik maar bleef lezen  ⭐️⭐️⭐️⭐️

Haal het boek Things we never got over bij bol.com

booktok boeken

Deze booktok boeken wil ik 2024 echt lezen.

Sinds ik meer ben gaan lezen in 2023 ben ik ook meer boeken gaan ontdekken die ik nog wil lezen. Ondertussen heb ik in 2024 2 boeken uitgelezen ‘hoe overleef ik alles wat niemand me verteld’ van Francine Oomen en het boek reminders of him van Colleen Hoover. Beide boeken waren ontzettend leuk en ik kwam er makkelijk door. In een volgende blog over boeken zal ik hier meer op ingaan. 

Ik las eerst booktok boeken via Storytel maar heb nu de app Nextory ontdekt waar nog meer boeken op staan. Sommige boeken zijn alleen beschikbaar als audioboeken maar ook dit vind ik heerlijk als ik een lange autorit heb of aan het opruimen ben. Je kunt boeken zoeken toevoegen aan jouw ‘bewaren voor later’. De app houd ook bij hoeveel uren en minuten je leest, hoeveel boeken en dit zie je ook per maand.

In mijn Goodreads account dat ik sinds dit jaar heb aangemaakt, heb ik al een tbr (to be read) opgestapeld van 100+ boeken. En mijn leesdoel is 30 boeken in 2024. Maar welke wil ik dit jaar echt lezen? 

Enkele boekenseries die ik wil gaan lezen zijn

  • De serie Twisted Games van Ana Huang 
  • De serie A court of thorns and roses van Sarah J Maas
  • De serie Caraval van Stephanie Garber
  • De off campus serie van Elle Kennedy 

Ook wil ik graag lezen

  • Love redesigned van Lauren Asher
  • I will find you van Harlan Coben
  • Hopeless en ugly love van Colleen Hoover
  • Check & mate van Ali Hazelwood 
  • Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid

Er zijn nog veel meer boeken die ik wil lezen, maar dit zijn er voor nu even genoeg. Wil je alle boeken zien voeg me dan toe op goodreads 

Mijn goodreads account

Het boek Ice Breaker van Hannah Grace ben ik op dit moment aan het lezen en ik wil ook dolgraag wildfire en daydream in deze serie lezen. 

Nu ben ik benieuwd welk boek lees jij op dit moment? Laat het me weten in de reacties.

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie