Heerlijke indische maiskoekjes: mijn favoriete recept

maiskoekjes indisch

Zelf ben ik onwijs dol op indische hapjes en daarbij kunnen deze heerlijke indische maiskoekjes niet ontbreken. Maiskoekjes zijn krokante koekjes van mais die gefrituurd worden in olie. Het is echt super simpel te maken maar echt een aanrader om een keer te proberen.

Ingrediënten

  • Selderij
  • Knoflookpoeder 1,5 tl
  • Uienpoeder naar smaak 1 tl
  • 2 eieren
  • Bloem 4 el
  • Zonnebloem olie

Instructies maiskoekjes

  1. Snijd de selderij heel erg fijn
  2. Druk de maïs wat plat met een lepel of vork
  3. Voeg de eieren, bloem en kruiden toe naar smaak in een kom 
  4. Doe dan de selderij en maïs erbij en roer dit goed
  5. Zet dan een klein laagje zonnebloemolie in een pan (bijv een wokpan)
  6. Voeg kleine 2 tot 3 hoopjes van het mengsel toe met een lepel 
  7. Bak aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier of kranten (met keukenpapier)
maiskoekjes recept

Indische maiskoekjes conclusie

Het kruiden van de maiskoekjes kun je echt naar smaak doen. Houd je van knoflookpoeder doe daar dan net iets meer van in. Mais koekjes zijn perfect als snack of als bijgerecht bij andere lekkere gerechten. Heb je wat mais over, dan zijn ze perfect om te maken.

Heb jij het maiskoekjes recept een keertje gemaakt deel het dan vooral met mij op lisabouwnl

Wil je ook lekker avondeten maken probeer dan curry tikka masala

maiskoekjes indisch

Heerlijk knapperige indische maiskoekjes: mijn favoriete recept

Gang Borrelhapje

Equipment

  • 1 Wokpan

Ingrediënten
  

  • Zonnebloemolie
  • Selderij
  • Knoflookpoeder Kruiden naar smaak
  • Uienpoeder
  • 2 blikjes Mais
  • 2 Eieren
  • Bloem

Instructies
 

  • Snijd de selderij heel erg fijn
  • Druk de maïs wat plat met een lepel of vork
  • Voeg de eieren, bloem en kruiden toe in een kom
  • Doe dan de selderij en maïs erbij en roer dit goed
  • Zet dan een klein laagje zonnebloemolie in een pan (bijv een wokpan)
  • Voeg kleine 2 tot 3 hoopjes van het mengsel toe met een lepel
  • Bak aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier of kranten (met keukenpapier)

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Rating recept