Ga terug
Makkelijke recepten

Kung Po Kai

Heerlijk chinees gerecht met veel groente en kip!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 6 Personen

Equipment

  • Wok pan
  • Rijst pan

Ingrediƫnten
  

  • 2 eetlepels Lee Kum Kee Oestersaus
  • 4 eetlepels Lee Kum Kee Hoisinsaus
  • 2 eetlepels 2 el Lee Kum Kee knoflook chili saus
  • 350 gram Kipfilet
  • 350 gram Rijst (zilvervlies of witte)
  • 2 el Olie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 stengels Bleekselderij
  • 500 gram Sperziebonen (sugar snaps)
  • 2 hele Paprika's
  • 50 gram Cashewnoten
  • 1 snufje Zout
  • 2 plakken kroepoek

Instructies
 

  • Marineer de kipfilet met de oestersaus zet apart.
  • Snij alle groenten in kleine blokjes.
  • Kook de sperziebonen met zout 6-8 min.
  • Fruit de knoflook 1 min. & bak de kipfilet 3 min bruin.
  • Breng water aan de kook en kook rijst 8 min.
  • Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 3-4 min mee.
  • Giet de rijst af als deze is gekookt.
  • Voeg de hoisinsaus en de chili-knoflooksaus toe verwarm 1-2 min
  • Serveer het op tafel, eet smakelijk!
Trefwoord Wokgerecht