Ga terug

Kip kerrie

Heerlijk zelfgemaakte kip kerrie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 5 Personen

Equipment

  • Wok
  • Knoflookpers/rasp
  • Rijstkoker/kookpan voor rijst

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 appel
  • 1 wortel
  • 1 gele paprika & rode paprika
  • 1 citroengras
  • 1 stuk gember
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram rijst

Instructies
 

  • Snijd de groente in kleine blokjes
  • Bak de wortel los 2 minuten
  • Voeg de ui, paprika's, citroengras, gember en knoflook toe en bak 2 minuten
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de rijst toe
  • Doe de kerriepoeder en de courgette hierbij en bak 1 minuut
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook
  • Daarna voeg je de appel toe en doe je de deksel op de pan en laat 4 min. garen
  • Als laatste gooi je het citroengras weg
  • Wanneer de rijst kookt giet je deze af en laat je de deksel eraf